Manuel transpaletler günümüz depo ekipmanlarında en çok kullanılan modellerden biridir.
En çok kullanılan ekipmanlar bunlar olduğu için haliyle arızalanma oranı da en çok yüksek olan ürünler bunlardır. Manuel transpaletler kullanıcısının en yakın iş arkadaşı konumundadır. Çünkü ağır malzemeleri manuel transpaletler ile taşıyabilirsiniz.
Manuel transpalet yedek parçalarını istifparts.com sitemizden temin edebilirsiniz.
Manuel transpalet yedek parçası ile ilgili her türlü bilgi ve detay için bizlere ulaşabilirsiniz.
Manuel transpalette en çok tekerler, teker rulmanları, pompa ve elcik kısmı arızalanmaktadır.
Bizler onarım için servise aldığımız transpaletlerin genelde arızalanma ihtimali olan her parçasını değiştirmekte fayda görüyoruz. Bu yüzden sizlere 2 türlü teklif iletip siz hangisini kabul edersiniz o şekilde onarım işlemine devam ediyoruz. Manuel transpaletler genelde depolarda ve ilgili alanlarda çok sert kullanımlara maruz kalırlar. Bu durum kontrol altında olmadığı için bazen sürekli aynı transpaleti defalarca arızalandırırlar ve aynı transpalet çok kez onarım görmüş olur. Sonunda transpalet kullanılamaz veya onarılamaz hale gelebilir. Transpaletler bazen ilk arızasında da hurdaya ayrılabilir. Şasesi ağır hasar alan transpalet kullanılamaz hale gelir yerine ister istemez yenisi alınır.
Genel olarak manuel transpaletlerin birbirine uyum sağladığı parça tekerleridir. Tekerler standarttır ve ölçülerinin uyduğu her transpalette kullanılır. Transpaletlerin diğer parçaları ölçüler alınarak araştırıldığında baktığınızda uyum sağlayabilir. Doğru parçayı arıyorsanız aradığınız parçanın net ölçülerini bilmeniz gerekir. Dış görünüşte bakıldığında uyar diye düşündüğünüz parçalar yerine uyum sağlamayabilir. Yeriniz tedarikçiye yakın ise numune ile gidip almanız daha yararınıza olacaktır. Transpaletlerin bir diğer hepsine uyum sağlayan parçaları elciklerdir. Elcikler de standart olup genellikle takıldığı yere uyum sağlarlar.
Manuel transpaletlerin pompa kısmına yağ doldurmak oldukça meşakkatli bir iştir. Çünkü yağın doldurulduğu deponun giriş kısmına uygun huni bulmak zordur. Bu yüzden de mama şırıngaları diye tabir edilen şırıngalar ile yağ dolumu yapılabilir. Bu şırıngalar ile yağ dolumu yapıldığında da az az geriye atış yapabilir ama genel anlamda işinizi bu şırıngalar çözecektir. Pompada yağ tahliye ve dolum tapası mevcuttur. Bu tapayı açtıktan sonra kirli yağı boşaltıp içine yeni yağ dolumu yapabilirsiniz.
Manuel transpaletin pompası ile ilgili bir durum olmadığı sürece yukarıdaki 2 seçeneklerden biri ile daha uygun fiyata onarımını yaptırabilirsiniz. Genelde kaldırma indirme işlevini yukarıdaki sebeplerden dolayı yapamaz transpaletler.
Manuel transpaletlerin tekerlerini beyaz sert teker kullanmak istiyorsanız; kullanım esnasında çok ses çıkardığı için yerinizin buna uygun olması gerekir. Beyaz tekerler kırmızı tekerlere göre daha uygun fiyatlıdır bu yüzden de kullanım sebebi olabilir. Beyaz tekerlerin kullanım alanları genellikle, sanayi, açık alan veya inşaat alanlarında kullanılır. İnşaatta kullanılan beyaz tekerler aşınma olduğunda bile kullanılabilir tabi bu aşınma aşırı bir aşınma değilse kullanılabilir. Beyaz tekerler düz olmayan zeminlerde de kullanılabilmektedir. Asfaltta kullanım için de beyaz tekerler tercih edilmelidir. Beyaz tekerler kırmızı tekerlere göre daha yaygın olarak kullanılır.
Manuel transpaletlerin tekerlerini kırmızı teker kullanmak istiyorsanız; muhtemelen kapalı ortamda çalışıyorsunuzdur, zemininiz düz ve epoksidir. Aksi taktirde kötü zeminlerde kırmızı tekerler çabuk parçalanır poliüretan olduğu için ve en çok kullanılma sebebi de iz yapmıyor olmasıdır. Çünkü kapalı alanlarda kullanılan transpaletlerin iz yapmaması ve ses çıkarmaması en çok tercih edilen 2 sebeptir.
Kırmızı tekerler beyaz tekerlere göre daha pahaldır. Çünkü döküm teker oldukları için malzemesi pahalıdır ve poliüretan da pahalı bir malzeme olduğu için ister istemez tekerin fiyatını etkilemektedir.
Transpaletlerinizi yağmur altında su altında bırakırsanız hem kalitesinde düşüş yaşarsınız hem de performansında düşüş yaşarsınız. Su temas eden transpaletlerin rulmanları paslanma yapar ve bozulur. Bozulmaya bağlı da kitlenme olayı meydana gelir. Tekerleri hareket etmez veya kolu dönmez. Transpaletin tekeri kitlendiğinden dolayı yürüyemeyeceği için siz de işinizi göremezsiniz. Genellikle transpaletler elektronik olmadığı için önemsenmez ve su altında bırakılır. Su altında kalan transpaletin keçeleri de su alıp bozulabilir. Yani transpaletlerinizin kolay arızalanmasını istemiyorsanız ona dikkatli bakmalı, dikkatli kullanmalı, bakımlarını yağlamalarını yapmalısınız.
Manuel transpaletinizin tonajı 2 tonluk ise 2-3 tonluk yük kaldırmayınız. Bu transpaletinizin arızalanmasına şasesinin eğrilmesine sebep olur. Şasesi eğrilen transpaletler genelde onarılır fakat daha hafif yük almanız kaydıyla onarılabilir. Transpaletinizin çatallarına eşit yükler koyunuz. Çatalına eşit yük koymadığınız taktirde transpaletiniz ve yükünüz devrilebilir. Daha yüksek maliyetlere yol açmış olursunuz. Hızlı bitireceğim diyerek fazla fazla koyduğunuz yükler sizin vaktinizi daha da uzatabilir.