Transpalet tekerleri birçok gruba ayrılır. Beyaz tekerler kemik teker diye geçer bozuk zeminler için uygundur. Döküm tekerler de temiz zeminler için kullanılır. Döküm tekerler ses yalıtımı özelliği de taşırlar. Ses kirliliğine engel olurlar, dikkat dağınıklığını engellerler.
Ayrıca tekerlerin ölçüleri vardır. Transpalet tekerlerinin farklı ölçüleri vardır.
Bu teker çeşitleri transpaletlerde kullanılmaktadır. Her transpaletin kendisi için tasarlanmış teker grubu vardır ve buna göre tüm sistemi dizayn edilmiştir. Ölçüsü farklı kullanılan tekerler transpaletin denge sistemini bozabilir.
Transpalet elciği transpaletin pompasına bağlı, transpaletin aşağı yukarı kalkmasını veya inmesini sağlayan ucunda zincir bulunan bir çelikten yapılmış yedek parçadır. Elcikler genellikle tüm transpaletlere uyarlar. Fiyat açısından da çok pahalı olmayan elcikler tamir de edilebilir komple de değiştirilebilir. Transpalet elciklerinin değişimi oldukça kolaydır. Elcikler transpaletin kol kısmında bulunurlar.
Transpaletin pompası içinde keçe tamir takımı, piston, mil ve hidrolik yağ bulunan indirme kaldırma işleminin gerçekleşmesini sağlayan dökümden oluşan bir parçadır. Transpalet pompası fiyatı itibari ile transpaletin en pahalı parçasıdır. Transpalet hidrolik pompasının içindeki keçeler zamanla yıprandığı için veya su girdiğinde bozulduğu için değiştirilebilir. Transpalet keçelerinin değişimi zaman alabilir.
Konum itibari ile keçeler iç kısımda oldukları için değiştirilirken keçe değişim aparatları kullanılabilir.
Transpalet onarımlarında en yorucu işlem keçe veya tamir takımı değişimidir.
Transpaleti itmeye çekmeye ve pompa işlevlerinin görülmesi için bu görevde transpalet kolu kullanılır. Transpalet kolları 2 çeşittir. Biri 2 tonluk transpaletlere göre diğeri ise 2,5 tonluk transpaletler içindir.
Transpalet kollarının içinde elcik bulunur ve elcik ile birlikte takım halinde satılır. Elcik haricen de satılmaktadır. Transpalet kolu demirden yapılmıştır. Transpaleti kullanma işlemini kol olmadan yapamazsınız. Arabanın direksiyonu gibi düşünebilirsiniz. Transpalet kolları fiyat bakımından çok yüksek meblağ değildir. Kalitesine göre fiyatları vardır.
Transpalet çatalı yük tekerleklerini tutmaya ve yürütmeye yarayan yedek parçadır.
Transpalet tekerleri bu çatallar üzerine bağlı olduğu için tekerleklerin kullanımı çatallara aittir.
Transpalet çatalı üzerine 2 adet demir lama ve teker montaj pimi ile tekerler tutturulur, yürüme işlemi de bu sayede gerçekleşir. Çatallar zamanla aşınabilir, demir yorgunluğundan dolayı kırılabilir sonrasında da değilim ihtiyacı oluşur.
Transpalet kelebekleri lama veya çatal tutucu olarak adlandırılabilir. Teker tutucular yük tekerlerini tutmaya yararlar. Kelebekler şekil itibari ile farklılık gösterebilir fakat görevleri aynıdır. Genellikle universaldır. Fiyatları da gayet uygundur.
Transpalet valfi pompanın içinde bulunana pompanın yukarı aşağı hareket etmesini sağlar. Valfler çok hassas parçalardır ve iyi korunmalıdır. Valfler pompanın en önemli ekipmanlarındandır.
Transpalet valfi pompanın içinde bulunur ve pompanın hareket etmesini sağlar.
Pompa tablası pompayı, kolu, şaseyi birbirine bağlayan parçadır. Ağır bir parçadır. Orta kısmı deliktir.
Orta kısmından transpaletin pompası geçmektedir. Transpalet pompa tablası olmadan kol kısmı ve şase kısmı birbine bağlanamaz. Tabla aslında köprü görevi görür.
Keçe takımı hidrolik pompanın içinde yer alır. Pistonun yağ basıncı ile yukarı aşağı inip çıkmasını sağlar.
Pistonu sıkıca kavrarlar, keçelerin kavrama kabiliyeti azaldığında zamanla pompada yağ kaçakları görülür ve keçe takımı değişimi gerekir. Keçe takımının değişimi oldukça zordur. Transpalet keçeleri kaldırma indirme işleminde büyük rol sahibidirler.